dinsdag 15 maart 2011

Horoscoop van keizer Akihito

In de horoscoop van de Japanse keizer weerklinkt de tragedie die in zijn land heeft plaatsgevonden en nog steeds voortduurt. 

Het is vaak zo dat de horoscoop van een leider, een coach, een president of een koning reflecteert wat er in de natie en met het volk waarvoor hij staat, aan de hand is.
Uiteraard toont de horoscoop van keizer Akihito nu ook zijn eigen zorg aan over de situatie.

Astrologiesites staan vol over de positie van Uranus in de eerste graad van de astrologische zodiak en het eerste teken van de zodiak (Ram). Uranus veranderde van teken in de eerste uren na de aardbeving en de tsunami. Eigenlijk is het de lente voor het symbool Uranus dat in het astrologisch woordenboek staat voor uranium, schokken, verrassingen, nieuws/sensatie, nerveuze hectische toestanden en veranderingen in het algemeen.

De Japanse keizer is geboren met de Zon in de eerste graad van Steenbok. Het teken Steenbok is het tiende teken van de astrologische zodiak en de eerste graad ervan is de 271ste graad. Dat is 90 graden verwijderd van Nul Ram (Aries Point) en dus stond Uranus op de dag van de ramp exact vierkant de Zon van de Japanse keizer. Uranus brengt veranderingen, vaak schokkende…

Het was niet alles. In zijn horoscoop staat Varuna onderin, oppositie MC en dat is een cruciale positie. Varuna is de oude god van het water en wateroverlast. Op de dag van de ramp stond transit Saturnus op het MC en dus recht tegenover Varuna. Saturnus is het symbool van einde, tegenvallers, blockades en zorg. Transit Quaoar (symbool van het scheppende) stond vierkant zijn progressieve Ascendant. Dat betekent: confrontatie met nieuwe perspectieven. Tenslotte stond in de progressieve horoscoop Mars anderhalf vierkant MC en dat is het equivalent van pijn, gekwetst worden…
Mars, Saturnus, Uranus, Varuna en Quaoar...
Ze scheppen samen een moeizaam en treurig beeld.

LINK
Op Astropost vind je de horoscooptekeningen en het verhaal over de horoscopen van het keizerlijk paar

Klik op een van de labels 'rampen' of 'royalty' voor meer door jou gewenste voorbeelden.

(c) Astrodomein

Geen opmerkingen: