woensdag 25 mei 2011

Ophef over Neelie Kroes en 'astrologie' in AD

Het is al weer komkommertijd! Het AD kopte vandaag met het al bekende verhaal*) dat Neelie Kroes o.a. 'astrologen' consulteerde, dit keer opgedist met een 'bezorgde' ex: Bram Peper. Met hem heeft zij overigens geen enkele astrologische match. Zijn Saturnus staat bovendien vierkant haar Zon, wat geen goed teken is, in het algemeen. Saturnus is immers het symbool van afstand, benadelen, scheiding en kritiek. Dat verklaart misschien deze actie.

URANUS OPPOSITIE ZON
De ophef over Neelie Kroes komt precies op de juiste astrologische tijd.  Het symbool van de astrologie en het nieuws is Uranus. Transit Uranus staat nu vol oppositie haar progressieve Zon. De oppositie wijst erop dat zij niet zelf die aandacht trekt, maar dat anderen haar hierin betrekken. Voor de meeste bekende en beroemde mensen betekent een moeilijk transit van Uranus dat zij negatief in het nieuws komen.

Hier is de horoscoop (ooit -met dank!- ontvangen via Walter en opgesteld door de overleden Haagse astroloog Gieles):

Kijk eens naar de Ascendant en het midpunt Jupiter/Uranus. De Ascendant is het punt dat je optreden en de buitenwereld of omgeving aangeeft. Dat midpunt Jupiter/Uranus is het midpunt van inventief zijn, een vooruitziende blik hebben en een helicopter view. Het is (niet toevallig, LOL:) ook het midpunt dat alle astrologen bezet hebben. Astronauten hebben het ook. Zie de voorbeelden genoemd in het artikel op Astromarkt.

Of het waar is dat Neelie Kroes buitensporig contact had met voorspellers en adviseurs, dat weet ik niet. Neptunus in het negende huis, cruciaal op het MC, wijst op een zekere sensitiviteit en die je bij 'Nikkelen Neelie' (bijnaam volgens het AD) niet direct zou verwachten. Neptunus hoort meer bij het geloof (en mediums) dan bij astrologie. En het negende huis is het huis van de adviseurs. Ik quote Astromarkt over Neptunus in het negende huis:


De fantasie, het ideaal en het geloof in het huis van de overtuiging en het hogere denken. Tja, wat kun je hier anders verwachten dan een mystieke overtuiging? (...)
Het idee van ver gaan met je visie en beelden kun je ook vertalen in tele(=ver)visie. Neptunus in het negende huis stelt dan de verbreiding van idee├źn via de media voor.

In verband met het laatste: dat is dus ook via internet...en daar houdt zij zich nu mee bezig, net als met tele(!)fonie in Europa. Neptunus staat symbool voor alles wat niet niet te voelen, horen, ruiken of zien is (het onstoffelijke) en wat je dus moet aannemen, geloven of op een of andere manier wetenschappelijk moet aantonen of...waarvoor je je fantasie moet inzetten (zoals bij het zien van een film, het lezen van een boek). Neptunus hoort bij het patroon van artistiek talent (zie http://art-astrologie.blogspot.com).
BRAM
Ex Bram Peper heeft nu Transit Jupiter op zijn Mars (geslaagde actie), maar ook transit Saturnus vierkant progressieve Mercurius. Dat aspect duurt langer en geeft de nadelige kant van communiceren aan.

Noot: Astrologie staat los van godsdienst en beoefenaars worden gevonden bij gelovigen en ongelovigen van elke mogelijke richting. Iedereen kan de techniek van het duiden van horoscopen leren, er is niets mystieks aan. Wil je het zelf zien? Ga dan voor de gratis introductielessen naar Astrostudie en leer het jezelf. Word je eigen adviseur:)!


*) Bij de dood van Simon Suiker werd gepubliceerd dat Neelie Kroes een van de klanten van deze waarzegger zou zijn. Ook van deze man werd gezegd dat hij astroloog was, maar net als in het geval van de in het artikel in het AD genoemde 'Lenie' uit Amsterdam is er geen publicatie of internetartikel waaruit zou blijken dat het om een astroloog gaat (iemand die astrologie en horoscopen bestudeert is geen helderziende en andersom ook niet!).


(c) Astrodomein

Geen opmerkingen: