vrijdag 20 november 2009

Horoscoop Herman van Rompuy, President EU


Dit is de horoscoop van Herman van Rompuy volgens Astrodatabank, met Neptunus (de planeet van de discretie, stilte, kunst, fantasie en het geloof) bovenin. Ik schreef al eerder op Astromarkt over Herman van Rompuy toen hij door Koning Albert van België aangewezen werd als verkenner voor het vormen van een kabinet. Met Transit Jupiter vierkant zijn MC (het teken van succes) is hij de eerste Europese President geworden.

Van Rompuy is een conservatief politicus van de Vlaamse Christen-Democrraten. Hij is geboren op 31 oktober 1947 in Etterbeek met een zeer prominente, roepende Neptunus oriëntaal en aan top. Dat wijst op een roeping voor een ideologie en geloof of de kunsten. Hij heeft veel posities in vaste tekens (voor wilskracht en volhouden) en hij heeft Mars conjunct Pluto prominent (anderhalf vierkant Aries Point voor het gebruik van invloed en macht; hij zou bekend kunnen staan als 'sterke man'.). Zijn Zon en Uranus zijn eveneens roepend. Dat wijst op leiderschap en opvallen, maar ook op een wereldverbeteraar en buitenbeentje. Van Rompuys opdracht als verkenner moest haast wel slagen. Hij had progressief een driehoek tussen Jupiter en Pluto dat jaar.

Interessant aan Van Rompuy is dat hij sinds 1999 o.a. met het publiceren van haiku's (korte gedichten) actief is op het internet. Dat gebeurde na Zon anderhalf vierkant Pluto; zijn partij belandde in de oppositie en zijn leven veranderde drastisch. Ook al omdat de Zon toen progressief van teken veranderde. Zijn kunstzinnige gaven zie je aan de midpunten van Venus: Venus half vierkant Mars/Jupiter en Jupiter/Pluto (een succescombinatie, ook financieel). Ik vermoed dat Venus in zijn horoscoop cruciaal staat. Dat verklaart niet alleen zijn haiku's, maar ook zijn tweede studiekeuze: economie. Venus staat in het teken Schorpioen.

Leiderschap hoort astrologisch bij de Zon. De Zon van Van Rompuy maakt geen enkel majeur (Ptolemeïsch) aspect en is daarom 'roepend' (aandacht trekkend). Dat houdt in dat hij op elk mogelijk niveau in het centrum van de aandacht kan en wil komen te staan. In dit geval als President.wel vind ik het opvallend dat in de radix Saturnus vierkant MC staat, wat op een voortijdig einde van de loopbaan, of in ieder geval op de nadelige kanten van de 'job' wijst, met restricties, beperkingen en zware verantwoordelijkheden. Misschien is het presidentschap toch niet zo'n luchtige baan als het lijkt.

Jupiter vierkant MC had nog een tweede effect voor Van Rompuy. Hij werd grootvader (uitbreiding = Jupiter, familie = meridiaan as)

PS Wil je meer weten over prominente posities en opvallende zaken in je horoscoop, zoals 'roepende'Zonnen? Koop dan Astro ID. Je hebt dan meteen toegang tot het besloten blog Astrokrant@

(c) Astrodomein

Geen opmerkingen: