zaterdag 22 augustus 2009

Horoscoop van Roald Amundsen


Op 18 juni 1928 verdween Roald Amundsen bij een vlucht in de buurt van Spitsbergen. Nu zoekt men de zee af in de hoop met nieuwe vindingen de locatie van het wrak te vinden. Dat is reden genoeg om naar zijn horoscoop te kijken.
In het kort zien we in de bovenstaande tekening de invloed van Neptunus (symboool van het mysterie en de zee), van de op de hoek geplaatste ongeaspecteerde Mercurius-Jupiter combinatie (de combinatie van de reiziger) en van Procyon (de hondsster). Het ongeluk dat een eind aan zijn bereisde leven maakte wordt gespiegeld door het belang van Mars, die voor de zon uit rijst. Mars staat semi half vierkant de ongaspecteerde Uranus. Over Mars en Uranus heb ik op Astromarkt geschreven. De combinatie wijst op opvliegendheid, haast en kans op ongevallen.
Samen met zijn achtergrond, de periode waarin hij leefde*) en de ontwikkeling van zijn interesse in zijn tienerjaren is de horoscoop een van de componenten die de ongehuwde sterk gedreven reiziger schiepen. Hierboven zie je zijn horoscoop en als je verder leest zie je waarom zijn horoscoop zoveel kans geeft op een leven vol reizen.

MERCURIUS EN JUPITER WIJZEN OP REIZEN!!
Mercurius en Jupiter staan in de spotlights in deze geboortehoroscoop. Toen hij een tiener was werden ze opnieuw belicht. Samen vormen Mercurius en Jupiter de reiscombinatie (transport + buitenland). Hier zie je waarom deze planeten zo belangrijk zijn:

1. Door de hoekpositie
Mercurius en Jupiter op de Ascendant: dat wijst op het cruciaal belang van reizen.
2. Door het ontbreken van aspecten
De planeten maken geen Ptolemeïsche aspecten binnen 5 graden in teken. Dat noem ik 'roepende planeten' in mijn boek Astro I.D., omdat ze op elk mogelijk niveau van belang zijn voor de 'roeping'.

3. Door de combinatie met het midpunt Zon/Maan
(Ascendant = Mercurius/Jupiter = Zon/Maan = Saturnus)
Deze midpuntcombinatie met de Ascendant vertelt ons dat hij gemotiveerd werd door reizen en erover vertellen. Dat stond weer in verband met zijn omgeving/presentatie en ambities. Een zekere 'koele/harde' houding had er eveneens mee te maken.

4. Door progressie
De progressieve Zon - symbool van je ontwikkeling - stond conjunct Jupiter en Mercurius in zijn tienerjaren, de belangrijke periode van groei en het maken van keuzen. Zijn natuurlijke drang om te reizen werd in zijn jonge jaren verder ontwikkeld.

De horoscoop maakt helder dat hij een reiziger was, een international met een boodschap.
Maar er zijn nog veel meer aanwijzingen voor zijn leefwijze te vinden.

- Mars rijst voor de Zon uit: dat tekent de dadendrang en actie. Hij was voortdurend aan het concurreren met een andere ontdekkingsreiziger, Scott. Toen hij rond zijn 15de besloot ontdekkingsreiziger te worden stond Mars in de solaar op de Descendant.
- Er waren kapiteins en eigenaars van schepen in de familie. We zien dan ook een 'roepende' Ceres (symbool van de genen) op 157.5 graad van AC/MC aangeven hoe belangrijk dat is voor zijn positie.
- Uranus, zonder majeure aspectgen, reflecteert het avontuur, maar ook de kans op een ongeval, zeker omdat Uranus semi half vierkant Mars staat. Je leest alles over Mars en Uranus op Astromarkt...

NEPTUNUS
Neptunus is vaak betrokken bij verdwijningszaken. Geen wonder, want Neptunus is het symbool van alles wat geheimzinnig is. Neptunus staat vierkant de Zon en Venus, quintiel Mars en half vierkant AC/MC. Neptunus is dus belangrijk. Op 11 oktober 2009 staat transit Neptunus inconjunct zijn Zon en dat aspect is nu al binnen orb. Omdat Neptunus ook de vervelende onthullingen aangeeft heb ik geen idee of de pogingen hem te vinden zullen lukken. We zulen zien...

NEPTUNUS/PLUTO
Het midpunt Neptunus/Pluto, de combinatie van mysterie en discretie, staat precties aan top in deze horoscoop. Je vindt deze combinatie in de horoscopen van detectives, magiërs, paranormalen en eigenlijk ieder die iets 'vreemds' heeft dat anderen niet begrijpen. Lees over Neptune and Pluto's effect in general op het blog Astropost.

PROCYON
Misschien heeft ook de positie van Procyon, conjunt de Zon (heerser van de Ascendant) en Venus bijgedragen aan zijn succes en zijn reputatie. William Lilly had het over 'designs a petulant saucy fellow, prone to anger, proud, careless, violent, giddy', ook al geeft Procyon - de hondsster - succes aan. De kans op een val is er ook en: op hondenbeten. Toevallig waren het de honden van Amundsen die hem succes brachten dat Scott niet had (die gebruikte geen hondensleden).(Link naar site over Procyon:http://www.constellationsofwords.com/stars/Procyon.html)

PRIVÉ
Amundsen lijkt nauwelijks een privé leven te hebben als je Wikipedia leest, maar ik vond een interessante bio op fram.nl (http://www.fram.nl/faq/name/amundsen.htm). Daarin lees ik dat hij een getrouwde vrouw als minnares had (met de nodige schandalen) en dat hij ooit twee Eskimo (Innuït) kinderen adopteerde om ze later toen hij geen geld had naar Siberië te sturen met de woorden dat het slechts om een expiriment ging (...). Hij trouwde nooit (Mars semi half vierkatn Uranus + Venus vierkant Neptunus) maar hield wel van vrouwen (Maan driehoek Venus in Kreeft) die hij vervolgens graag op afstand hield (Maan en Venus vierkant Neptunus). De romantiek in zijn leven vond hij in de reizen die hem deden wegvluchten uit het gewone burgermansbestaan.

Hij was dus een gedreven reiziger die weg wilde uit het alledaagse leefpatroon. Precies de eigenschappen die een ontdekkingsreiziger kan gebruiken.


TIP: http://astropost.blogspot.com (for more info and more posts...

*) Lees altijd een horoscoop in de context van de sociale, economische en historische achtergrond!

(c) Astrodomein

Geen opmerkingen: