zondag 28 december 2008

Horoscoop van aardbeving Lissabon


Dit is een beetje filosofisch bericht. Het gaat over potentieel, de valkuil van de astroloog en de positieve gedachte die ik eruit heb gehaald. Het is zondag!;).

In een horoscoop is in principe alles te vinden. Alle mogelijke sterrenbeelden, planeten, asteroïden en midpunten hebben hun plaats erin. De potentie tot alle mogelijke gebeurtenissen is aanwezig in alle horoscopen. Denk eens aan een aardbeving, een ongeval of een bruiloft. Op hetzelfde moment is er misschien niet ver weg een geboorte, een eerste kus of een begrafenis. M.a.w. de horoscoop voor de bruiloft is dezelfde als die voor de begrafenis. Net als de geboortehoroscoopen van tweelingen verschillen ze dan nauweijk. En omdat er elke dag meerdere bruiloften en begrafenissen zijn is er elke dag een potentieel voor beide. Zoekt en gij zult vinden?

Als je daarover nadenkt komt meteen de vraag op: maar in hoeverre onderscheidt de ene horoscoop zich dan van de andere,, als alles er in staat, als elke mogelijkheid wordt aangegeven? Er moeten STERKE aanwijzingen zijn en MEERDERE om een grote kans aan te geven. En die kans zie je in het MC vierkant Pluto/Vulcanus en Uranus/Vulcanus en vierkant Saturnus/Pluto in 4 gr 00 m 22 s Steenbok = 67.5 Uranus in 11gr31m55s Vissen. Uranus en Vulcanus staan half vierkant. Daar! Daar is een potentieel voor een aardbeving en iets heeft dat potentieel in werking gezet.

Je ziet het kruispunt van de lengtegraad en de breedtegraad van Lissabon driehoek de planeet van de 'shock': Uranus, die cruciaal onderin staat. Je ziet Pluto (kracht) conjunct de Ascendant. De Maan (vloed) staat oppositie Nul Ram tussen Mars en Pluto in. Maan, Uranus en Pluto zijn prominent, samen met Jupiter.

Het was een dag voor een enorm geslaagde schokkende gebeurtenis met een zware en serieuze kant. Uranus en Pluto brengen grote veranderingen aan. Maan en Jupiter zorgen voor de omvang ervan en voor de vloed. De roepende (ongeaspecteerde) Saturnus in eigen teken wijst op de ernst van de zaak. Je ziet Jupiter als meest prominente planeet en als heer 1. Deze aardbeving werd wereldberoemd. En Lissabon lag toevallig op een breuklijn, aan de kust en had de kaarsjes aan voor Allerheiligen. Dat zette de stad ook nog in brand, al doofden de vloedgolven de vlammen vast snel. Rond de 40.000 mensen verloren het leven.

PS
Dat wat eruit springt leer je zien met Astro I.D. .

Geen opmerkingen: